Не спирай е новосъздадена организация, посветена на идеята за изграждане на благоприятна (предимно интернет) среда за по-ефективното използване на наличните РЕСУРСИ и съществуващите ВЪЗМОЖНОСТИ. Хора с различни професии, житейски нагласи и разнообразен опит са се обединили около търсенето на начини за СТИМУЛИРАНЕ НА АКТИВНОСТТА на конкретния човек и обществото като цяло за ПЪЛНОЦЕННА РЕАЛИЗАЦИЯ на потенциала, с който разполагат.

Създаденият интернет портал има за цел да мотивира, подкрепя и подпомага индивиди, организации и институции в тази посока. Търсим начини да създадем възможности и да стимулираме формирането на групи за РЕАЛНИ ДЕЙСТВИЯ, за постигане на частни и обществени ползи (взаимна изгода, бизнес активност, информираност, реализиране на проекти, социална активност) чрез предоставяне на информация, осигуряване на пространство за изграждане на сътрудничество и обсъждане на идеи, възможности, инициативи, пречки и проблеми.

Цел:

Нашата цел е да Ви помогнем да реализирате потенциала и възможностите си. И още:

  • да Ви подкрепим да разкриете възможности, които (не) подозирате, че притежавате
  • да свържем идеи с възможности, така че да работят

Тук е мястото, където Вие може да ни кажете в какво сте добри, какви идеи имате, какво притежавате, а ние да предложим начини да превърнете думите в действие.

Тук е мястото, където след като кажете от какво имате нужда, може да намерите този, който ще отговори на Вашите нуждите.

Тук е мястото, където може да отворите широко очи.

Цели от учредителния акт на "Не спирай":

Създаване на благоприятна интернет среда за по-пълно виждане и използване на личните материални и нематериални възможностите и ресурсите, с които всеки разполага.

Стимулиране на създаване на групи от физически лица, физически и юридически лица, юридически и юридически, за реални действия за постигане на частни и обществени ползи (взаимна изгода, бизнес активност, информираност, реализиране на проекти, социална активност)

Събиране, създаване и публикуване на селектирана информация подпомагаща основната цел.

Утвърждаване на ценности като инициативност, креативност, широкомащабно виждане, взаимопомощ, вяра в собствените сили и други градивни ценности. >>>

Информативна, консултантска, психологическа и практическа помощ при проблеми с търсене на работа, преквалификация, обучение.

Информативна, консултантска и психологическа помощ на хора за справяне с проблемите на динамично променящата се среда (адаптация, несигурност, липса на цели, глобализация, изоставане от технолгичното развитие, липса на ценности).>>>

Информативна, селектирана дейност срещу внушения, философии и действия, внушаващи Тотален негативизъм, Национален нихилизъм, Обезсмиляне на личните действия и отговорности, расизъм.

Помощни информативни дейности развиващи самостоятелен и независим поглед на хората с цел по-адекватни решения във връзка с личните им действия в обществен и икономически аспект. >>>

Стимулиране на активност за борба с пречки като корупция, бюрокрация и национален нихилизъм >>>

Стимулиране личната и обществена активност за :

  • увеличаване усвояемоста на Европейските фондове >>>
  • борба с пречките пред инициативността и предприемаческия дух.

Нещо за нас?

Ние използваме своите интелектуални ресурси тук.

  • Ние сме художници и спортисти, галеристи и журналисти, психолози и еколози, програмисти и сервитьори.....
  • Ние сме оптимисти и песимисти, ние сме екстремисти, провокативни и активни, ние сме със сериозни намерения и харесваме несериозни развлечения.....
  • Ние искаме, вярваме, можем, търсим, опитваме.....
ekip
Виж повече за екипа на "Не Спирай" >>>

Актуално от "Не Спирай"

Консултантски услуги

От 1.10.2011 г. Фондация „Не спирай” има убедеността вече да предложи и консултантски услуги по проекти, свързани с финансиране от Структурните фондове, Европейската комисия, както и от други донори. Изцяло в идеите на Фондацията за по-пълно използване на съществуващите ресурси, ние искаме да спомогнем за по-доброто усвояване на полагащите се на България средства, както и на средствата на Европейска Комисия. Този ресурс продължава да е слабо използван. Ние искаме да обединим знанията и опита си с Вашите идеи и да ги превърнем във финансиран проект. „Не спирай” разполага със сработен екип от експерти в различни сфери на проектната дейност (концепция, идея, проучване, бюджет).

ARTBG.BG

ARTBG.BG е онлайн галерия, която представя български автори на изящното и приложно изкуство. Амбицията е българските творци да имат по-широко и пълно представяне в дигитализиращия и глобализиращия се световен пазар. В нашите категории ще намерите керамични продукти, бижута, метални арт продукти, картини и други от различни автори.

Екипът на Artbg.bg  също така поддържа наколко магазина на български автори в популярната онлайн платформа за ръчно направени неща https://www.etsy.com/

PhotoDesignLab

PrintsAndPost

IdaShopBoutique

SofiaPrintsArt

CeramicsVera

JewelrybyMilkana

Проектът на КДТ беше одобрен за финансиране!

08 август 2011г.

Инициативата на Не спирай, която подкрепиха различни фирми и организации за учередяване на сдружение “Клъстер за достъпен туризъм”, успя да спечели финансиране по ОП "Конкуретоспособност"

След доста подготовка на проектното предложение и месеци чакане резултатът е налице. Проектното предложение беше класирано с най-висок резултат.

"Клъстер за достъпен туризъм"

На 19.01.2011 г.  излезе решението на СГС за регистрация на сдружение "Клъстер за достъпен туризъм". Това е резултат на усилията на екипа на Не спирай да обедини заинтересовани страни за съвместни действия.

Достъпен туризъм

член на ENATФондация „Не спирай” е първият български член на Международната мрежа за достъпен туризъм (ЕNАТ).

Защо да се интересуваме? - нови политики, демография и пазарни ползи

Очаквайте скоро повече информация!

Българин взе 1-ва награда!

награден клипЗа съжаление нашият клип не беше сред отличените, но пък се радваме, че българин взима ПЪРВА награда на "Европейски видео награди за предприемачество 2010" и то с наистина добър клип!  Поздравления за Георги Георгиев...и да не спира :) Виж клипа ТУК

Успяхме !

И така с радост искаме да ви съобщим, че първия ни подаден проект е вече първия СПЕЧЕЛЕН проект. Да си честитим успеха ! Дано примера ни бъде заразителен и други хора и организации повярват, че МОЖЕ ! Проект Европа на Столична община.   виж списъка тук >>

Не е лесно да подариш 20 лв.

На 29 и 30 април проведохме много интересен екснеримент. Опитахме се да подарим на 5 човека по 20 лв. Виж резултатите ТУК

Нашият клип за конкурса

Първият резултат на Не Спирай. На 9.04.2010г. Беше изпратен нашият клип за конкурса "Европейски видео награди за предприемачество 2010".
Чакаме резултата ! Може да видите клипа ТУК

Вече и във Фейсбук

Не може да не използваме тази възможност !

Нова визия!

В духа на името си, Не Спирай се сдоби с нов дизайн. Благодарим на участниците в процеса!

По какво работим в момента:

  • Проект ЕВРОПА на столична община
  • Конкурс за видео клип за Предприемачеството.
  • Проект 19 век

Полезност

Полезността на портала е най-важният въпрос за нас. Желанието ни да я постигнем ще е невъзможно без вашите мнения и предложения. Може да го направите във форума, или с e-mail на: 1@nespirai.net